قدرت پنهان ایران در اعماق خلیج فارس + عکس

 به گفته منابع غربي، مين‌هاي دريايي" قابليت فراواني در جنگ‌هاي دريايي و مقابله با ناوگان دريايي دشمن دارند. ايران نيز به 

مین های هوشمند دریایی ایران _ گویدا

عنوان يکي از نيرومندترين قدرت‌هاي دريايي نظامي منطقه، هزاران مين‌ دريايي پيشرفته و هوشمند در اختيار دارد و این به چالشي براي نيروهاي آمريکايي تبديل شده و ابزار دفاعي بسيار مناسبي در بستر دريا براي ايران  است.

به گزارش مرکز مطالعات بین الملل آمریکا، نيروهاي نظامي ايران بين دو تا سه هزار مين‌ دريايي هوشمند در اختيار دارند که وزن هر کدام به 300 کيلو مي‌رسد. به گزارش اين مرکز معتبر آمريکايي، مين‌هاي ايراني تهديدي جدي براي ناوهاي هواپيمابر آمريکايي در خليج فارس و بويژه تنگه هرمز هستند، به‌طوري که در صورت انفجار، هر کدام از اين مين‌ها مي‌توانند يک سوراخ بزرگ در بدنه ناو هواپيمابر آمريکايي ايجاد کنند که باعث غرق آن شود.

به گزارش لس‌آنجلس‌تايمز، نيروي دريايي آمريکا در جولاي سال 2012، تعدادي از پهپادهاي دريايي با نام "sea fox به منطقه "خليج فارس" فرستاد تا مين‌هاي دريايي اين منطقه بويژه مين‌هاي ايراني را رديابي کند. آمريکا اين پهپادهاي آمريکايي را در فوريه سال گذشته از آلمان به قيمت هر کدام 100 هزار دلار خريداري کرد. 

اما آيا روباه دريا حريف صدف‌هاي ايران مي‌شود؟

پايگاه تحليلي آمريکايي "exminer،در گزارشي صراحتا اعلام مي‌کند که آمريکا توانايي مقابله با مين‌هاي دريايي ايران را ندارد. اين وب‌سايت با بيان اينکه آمريکا تنها 14 سلاح کشتي مين‌زدا و دو اسکادران هليکوپتر دارد که توانايي مقابله با تهديد مين‌هاي دريايي ايران را ندارند.

examiner، در ادامه بيان مي‌کند قسمت ترسناک کار در اين جاست که آمريکا هيچ راهي براي مقابله با اين مين‌ها ندارد. 

وقتي که از فرمانده عملياتي نيروهاي دريايي آمريکا درباره آسودگي خاطر وي از توانايي پاک‌سازي مين‌هاي دريايي پرسيده شد، او با ناراحتي جواب منفي به اين سوال داد و گفت: آمريکا ميليون‌ها دلار براي مبارزه با مين‌هاي دريايي در مناطق مختلف بويژه خليج فارس هزينه کرده است. از سال 1971 است که آمريکا در حال کار روي پروژه‌هاي ضد مين دريايي کار کرده تاکنون نتوانسته کار خاصي انجام دهد، چيزي که الان ما براي مبارزه با مين‌هاي دريايي داريم تنها 14  کشتي مين‌زدا و دو اسکادران هليکوپتر است.

مين‌هايي که تشخيص آن‌ها از نمونه واقعي بسيار مشکل است

اگزمينر در ادامه به ضعف پهپادهاي ضدمين آمريکايي اشاره کرده و مي‌نويسد، کشتي‌هاي مين‌جمع‌کني که اکنون در اختيار آمريکا قرار دارد آسيب‌پذير بوده و نگهداري آن‌ها بسيار سخت است. اين پايگاه آمريکايي در پايان گزارش خود به نقل يک از يک افسر نيروي دريايي آمريکا که نخواسته هويتش فاش شود مي‌نويسد،" آمريکا در زمان کنوني توانايي مقابله با اين مين‌ها را ندارد. مسئله اين است که ايران مي‌تواند آب‌ها را پر از صد يا هزاران مين تقلبي کند که تشخيص اين مين‌ها از  انواع واقعي‌ بسيار مشکل است. اين مين‌هاي تقلبي سرعت نيروهاي آمريکايي را بسيار کاهش مي‌دهند.

ناوهاي آمريکايي طعم مين‌هاي دریایی ايراني را چشيده‌اند

موسسه آمريکايي تحليلي "امور نظامي خليج(فارس) و خاور نزديک"  ENEGMA که تخصص آن ارزيابي وضعيت نظامي منطقه خليج فارس است ، در گزارشي ويژه به مين‌گذاري منطقه تنگه هرمز توسط نيروي دريايي ايران به طور مفصل اشاره کرده است.

به گزارش اين موسسه، مين‌هاي دريايي ايران کارايي بسيار بالايي داشته، مقرون به‌صرفه هستند و مي‌توانند خسارات جبران‌ناپذيري به دشمن وارد کنند.

"اسکات تروور" Scat Terover، نویسنده و تحلیل‌گر نیروی دریایی آمریکا در این رابطه می‌گوید؛ جنب و جوش اخیر نیروی دریایی آمریکا برای بازسازی ناوگان ضدمین دریایی من را متحیر کرده است. همه این اقدامات به خاطر مین‌های ایرانی است.

وب‌گاه "نشنال اینترست" National Interest، نیز در در گزارشی جامع به خطر مین‌های نیروی دریایی ایران اشاره کرده و در باب چگونه دفاع در برابر این مین‌ها می‌نویسد: اگر ایران تنگه هرمز را ببندد، واشنگتن در مخمصه بزرگی خواهد افتاد.

ایران با مین‌های دریایی که در اختیار دارد، بدون اینکه تلفات و خساراتی به نیروهای خودی وارد کند، به راحتی می‌تواند صدامت جبران ناپذیری به آمریکا وارد کند.

به گزارش وب سایت wired، آمریکا در منطقه خاور میانه با مشکلی با نام مین‌های دریایی ایران مواجه است. فرستادن نیروی دریایی آمریکا به آب‌های خارجی و مانورهای جنگی در منطقه خلیج فارس و اینکه نيروهاي آمريکايي از دست مین‌های ایران جان سالم به در ببرند یک نگرانی بزرگ برای نیروی دریایی است. به گزارش این وب سایت، مین‌های دریایی ایران قدرت کشندگی و تخریب بالایی دارند.

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (6 Votes)
GRID LIST
موفقیت
گنج
طلاق
شوهرداری
ازدواج
Friday, 01 December 2023
الجمعة, ۱۸ جمادى الأولى ۱۴۴۵
جمعه, ۱۰ آذر ۱۴۰۲

Please publish modules in offcanvas position.