خورشید خال دار

گین

هنگام عبور سیاره زهره از مقابل خورشید شما می توانید آن را به صورت نقطه ای سیاه بر خورشید ببینید، ولی تاکید می کنم به صورت مستقیم به خورشید نگاه نشود با عینکهای مخصوص خورشید گرفتگی یا تلسکوپ یا فیلتر های مخصوص رصد خورشید این رویداد نظاره شود چون باعث کور شدن خواهد شد.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

قدس آنلاین_هنگامه طاهری:صبح گاه هفدهم خرداد شاهد گذر سیاره زهره از مقابل قرص خورشید خواهیم بود که 105 سال دیگر اتفاق خواهد افتاد و شاید ما نباشیم تا از مشاهده این رویداد لذت ببریم.

در باره این پدیده که از آن به عنوان نادرترین پدیده قرن یاد شده با احمد نظام مدیر انجمن نجوم مشهد به گفتگو نشستیم:

جناب آقای نظام گذر خورشید از مقابل زهره هر چند وقت یک بار اتفاق می افتد؟
* هر 120 سال دو مرتبه اتفاق می افتد و آن دو بار هم در فاصله 7 یا 8 سال پیش می آید. دلیلش هم این است که مدار سیاره زهره و عطارد بین زمین و خورشید است. لذا سیاره های داخلی هستند. برای همین هر چند وقت یک بار این سیاره ها از مقابل خورشید عبور می کنند.
چرا به آن نادر ترین پدیده قرن می گویند؟


* چون مدار سیاره عطارد به خورشید نزدیک تر و چر خشش هم بیشتر است احتمال دارد در طول یک قرن چند بار از جلوی خورشید عبور کند ولی چون مدار سیاره زهره باز تر از عطارد است و نسبت به عطارد از خورشید دورتر است ، به همین دلیل مدت زمان چرخشش هم بیشتر از عطارد می شود لذا در هر 120 سال دو مرتبه و با فاصله کم رخ می دهد.
این را اضافه می کنم که این رویداد سال 1874 میلادی اتفاق افتاد سپس سال 1882 میلادی. بعد از آن اتفاق نیفتاد تا 1383 شمسی مصادف با 2004 میلادی، یعنی 130 سال بعد. الان هم در سال 2012 یعنی 7 سال بعد دوباره در حال وقوع است دوره بعدی 105 سال بعد مصادف با 2117 میلادی خواهد بود.
چطور می توانیم گذر زهره از مقابل خورشید را مشاهده کنیم؟
*هنگام عبور سیاره زهره از مقابل خورشید شما می توانید آن را به صورت نقطه ای سیاه بر خورشید ببینید، ولی تاکید می کنم به صورت مستقیم به خورشید نگاه نشود با عینکهای مخصوص خورشید گرفتگی یا تلسکوپ یا فیلتر های مخصوص رصد خورشید این رویداد نظاره شود چون باعث کور شدن خواهد شد. نور خورشید بسیار شدید است عنبیه چشم نور را منعکس می کند به داخل شبکه و چون آنجا عصب نداریم فرد احساس درد نمی کند و متوجه نمی شود شبکه چشمش در حال سوختن است. باید ذره بین را جلوی خورشید قرار داد و تصویر را روی دیوار انداخت. افراد توجه داشته باشند که پشت ذره بین قرار نگیرند چون ممکن است چشم سوراخ شود. مردم علاقمند به مشاهده این وقایع هستند و باید اطلاع رسانی شود تا مردم بدون فیلتر نگاه نکنند حتی دوربین و شیشه های جوشکاری و عینکهای آفتابی هم مناسب این کار نیست.
لطفا کمی از تاریخچه این رویداد بگویید:
*سال 1032 میلادی گذر زهره را از مقابل خورشید ابوعلی سینا پیش بینی و رصد کرد. در کتاب شفای ابوعلی سینا بخشی دارد به نام بخش هیات این دانشمند بزرگ ایرانی توضیح می دهد که فلک عطارد و فلک زهره بین عطارد و خورشید است.می گوید ستاره ها خیلی از ما دور هستند و ماه از همه به ما نزدیکتر است.
وقتی مخالفانش می گویند اگر زهره بین زمین خورشید باشد پس باید خورشید گرفتگی اتفاق بیفتد بوعلی سینا پاسخ می دهد: این در مواقعی خاص اتفاق می افتد چنان که من سیاره زهره را مانند خال سیاهی بر صورت زهره دیدم. ما هم که با نرم افزارهارهای خودمان آن را بررسی کردیم متوجه شدیم سال 1032 میلادی واقعا این اتفاق افتاده و ابوعلی سینا در همدان می توانسته به مدت 32 دقیقه قبل از غروب خورشید شاهد این پدیده باشد. جالب است بدانید بوعلی سینا این موضوع را هزار سال قبل در کتابش ثبت کرده ولی در سایتهای خارجی کشف این پدیده را از قول ژرمینه هارک مطابق 400 سال قبل مصادف با 1631 میلادی ثبت کرده اند!

بهترین نقطه مشاهده این پدیده نجومی درجهان و درایران کجاست و در چه ساعتی میتوان مشاهده کرد؟

بهترین نقطه مشاهده این پدیده در جهان , اقیانوس ارام وکشورهای شرق اسیاست , اما درایران بهترین نقطه مشاهده این رویداد در جنوب شرقی کشور در استان سیستان و بلوچستان است که البته در ایران زمانی خورشید طلوع میکند که زهره به وسط خورشید رسیده است .

درمشهد چطور ,چه ساعت و کجاها میتوان این رویداد را مشاهده کرد؟

در شهر مشهد نیز این پدیده از ساعت 14/5 صبح تا ساعت24/9 قابل مشاهده است و در سه نقطه شهر , دانشگاه فردوسی , مرکز اموزشی خیام و کوهسنگی , امکانات نجومی رصد این پدیده در نظر گرفته شده است

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
GRID LIST
موفقیت
گنج
طلاق
شوهرداری
ازدواج
Monday, 16 September 2024
الإثنين, ۱۲ ربيع الأول ۱۴۴۶
دوشنبه, ۲۶ شهریور ۱۴۰۳

Please publish modules in offcanvas position.