علت نبوغ انيشتين ؛ تفاوت هاي مغز انيشتين با مغز ما
به گزارش گويدا به نقل از خبرگزاري مهر، علت نبوع انيشتين پرسشي است که پس از انتشار چهار مقاله علمي انيشتين تاکنون ذهن بسياري را درگير خود کرده است، اين مقالات از سال 1905 براي هميشه نگاه انسان را با فضا، زمان، انرژي و ماده تغيير داد.
اکنون دانشمندان چيني نيز به تحقيق درباره مغز انيشتين ملحق شده اند، طي يک مقاله علمي که در مجله علمي مغز منتشر شد يک گروه از دانشمندان از دانشگاه نرمال شرق چين در شانگهاي تصاوير مغز انيشتين را تحليل کردند و به يک تفاوت مهم رسيدند که تاکنون به آن توجه نشده بود.
براساس نتايج اين تحقيق جديد، نيمکره هاي چپ و راست مغز آلبرت انيشتين به طور غير عادي داراي ارتباطهاي خوبي با يکديگر بودند که ممکن است اين ويژگي علت نبوغ وي باشد.
"ويوي من" از دپارتمان فيزيک دانشگاه نرمال شرق چين تکنيک جديدي براي انجام اين تحقيق ابداع کرده است و براي نخستين بار جسم پينهاي مغز انيشتين را با جزئيات بررسي کرده است. جسم پينه اي(corpus callosum) بخشي از مغز پستانداران است که وظيفه پيوند دو نيمکره مغزي راست و چپ را دارد. اين بخش گسترده ترين بخش سفيد مغز است که از 200 تا 250 ميليون نورون ساخته شده است.
"دين فالک" انسان شناس تکاملي در دانشگاه ايالتي فلوريدا و يکي از نويسندگان اين تحقيق اظهار داشت: اين تحقيق بيشتر از ساير تحقيقاتي که در اين زمينه انجام شده به واقع داخل مغز انيشتين را بررسي کرده است. اين تحقيق اطلاعات جديدي ارائه کرده که به اطلاعات دانشمندان درباره سطح مغز انيشتين معنا مي دهد.
وي افزود: اين تکنيک بايد مورد توجه ساير محققاني که ارتباطات داخلي مهم مغز را مطالعه مي کنند، قرار گيرد.
در سال 1955، چند ساعت پس از درگذشت انيشتين يک پاتولوژيست به نام تواس هاروي در دانشگاه پيرنستون با انجام يک کالبد شکافي مغز انيشتين را به اميد اينکه محققان آينده بتوانند روي رازهاي نبوغ وي تحقيق کنند از بدنش خارج کرد. اگرچه وي برخي قسمتهاي مغز انيشتين را براي تحقيق خود برش زد اما در کل اين مغز به طور مناسبي تا امروز حفظ شده است. در سال 2010 بقاياي مغز انيشتين به موزه ملي بهداشت و پزشکي آمريکا اهدا شد.
نتايج تحقيقات اين تيم نشان مي دهد که ارتباط بخشهاي مختلف نيمکره هاي مغزي انيشتين در مقايسه با گروه هاي کنترل پير و جوان بسيار گسترده تر بوده است.