توهين نماينده ي استراليايي به ايران
حاشیه های سفر وزیر خارجه استرالیا به پوشش او محدود نشد و به دنبال دستیابی به توافقی پیرامون تبادل اطلاعات میان استرالیاو ایران در زمینه مبارزه با ترورریسم و داعش، تندروهای داخلی استرالیا سیل انتقادات خود را آغاز کردند.
بیشاپ پیش از سفر به ایران، توصیه های برای عدم رعایت پوشش روسری از سوی برخی از اطرافیانش دریافت کرده بود. حاشیههای روسری پوشیدن خانم وزیر خارجه، البته به پیش از سفر او به تهران ختم نشد و پس از
بازگشت وی از تهران هم موضوع روسری برای برخی داغ بود و مجددا خانم وزیر خارجه را برخی با چالش روسری روبه رو ساختند، اما جولی بیشاب پاسخ قانع کنندهای برای آنان داشت.
وزیر خارجه استرالیا در پاسخ به کسانی که منتقد روسری پوشیدن وی در هنگام دیدار از تهران بودند، انتقاد آنان را بیجا دانست و گفت: این نخستین بازدید ما پس از دوازده سال از ایران بود و من نمیخواهم آخرین دیدار باشد؛ بنابراین، اگر فردی از من بخواهد برای دیدار مجدد رئیس جمهور ایران روسری بر سر کنم، من این کار دوباره انجام میدهم.
پافشاری جولی بیشاپ در توجیه سفر به تهران در حالی است که اندرو ویلکی، تحلیلگر سابق اطلاعاتی و عضو پارلمان استرالیا، توافق با ایران را برای تبادل اطلاعات نظامی و امنیتی مورد انتقاد قرار داد و گفت: ایران باید آخرین کشوری باشد که استرالیا در زمینه اطلاعاتی با آن وارد تبادل می شود.
وزیر امور خارجه، جولی بیشاپ اعلام کرد ایران کمک خواهد کرد تا درباره شهروندان استرالیایی که به عنوان نیروهای داعش در عراق در حال جنگیدن هستند، اطلاعات جامعی به دست آید.
خانم بیشاپ پس از بازدید از ایران گفت: ایران اطلاعات بسیار خوبی در مبارزه با داعش دارد.
خانم بیشاپ خاطر نشان کرد: آنها در عراق در مکان های که ما نیستیم حضور دارند، آنها یک شبکه اطلاعاتی بسیار پیچیده نیز دارند، بنابراین منبع بزرگی اطلاعات وجود دارد که در حال جمع آوری است.
ویگلی در انتقاد از این توافق به خبرنگاران در کانبرا گفت: صادقانه بگویم، ممکن است این توافق تئاتر سیاسی خوبی برای دولت باشد اما جنون کامل و مطلق از نظر امنیتی است.
وی افزود: استفاده از این اطلاعات که اعتمادی به آن نیست، استرالیا را در معرض خطر قرار می دهد.
این عضو مستقل و تندرو پارلمان استرالیا، تبادل اطلاعاتی با ایران را به رقص با شیطان تشبیه کرد و گفت: این عمل دولت استرالیا را به دولتی بدتر از تهران تبدیل می کند.
آقای ویلکی گفت که او تنها عضو پارلمان است که در سرویس های اطلاعاتی استرالیا کار کرده و به همین دلیل در این زمینه رویکردی منحصر به فرد و روشنگرانه ای دارد.
وی یادآور شد: ایرانی ها، در دادن اطلاعات غلط مهارت دارند و این را در حال و در گذشته دیده ایم.
ویلکی معتقد است که استرالیا نباید وارد این معامله اطلاعاتی با ایران شود و اطلاعاتی که قرار است تهران ارائه کند نه تنها قابل استفاده نیستند بلکه گمراه کننده اند.
در همین حال رهبر حزب کار استرالیا، بیل شُرتن در همین زمینه اظهار داشت که به دنبال جزئیات دقیق تر و بیشتری از توافق نامه اطلاعاتی با ایران هستیم و موضع ما سخت و محکم خواهد بود.
وی افزود: ایران یک کشور بسیار پیچیده با رویکردی متفاوت به جهان نسبت به استرالیا است و بنابراین نیاز است در هر معامله ای با آنها، با چشمان کاملا باز وارد شویم.
انتقادات داخلی در حالی از سفر وزیر خارجه این کشور به ایران ادامه دارد که وی اولین وزیر استرالیایی است که بعد از 12 سال در ایران حضور پیدا می کند.
در ملاقاتی که بیشاپ از ایران داشت، وی از تفاهم به دست آمده با گروه 1+5 در زمینه مذاکرات هسته ای در لوزان نیز استقبال کرد که این موضع گیری نیز با انتقاد راست گراها و حامیان اسرائیل در استرالیا مواجه شد.
حامیان اسرائیل در استرالیا خاطر نشان کرده اند که هنوز زود است درباره برداشتن تحریمهای تجاری علیه ایران صحبت شود و مدعی شدند: درحالیکه پیرامون تسلیحات هستهای، دسترسی به سایتهای نظامی ایران صحبتی نشده، برداشتن تحریمهای تجاری علیه ایران زود است.
"کولین روبیناستین" مدیرکل شورای روابط یهودیان، اسرائیل و استرالیا به شدت از این سفر انتقاد کرد و گفت: خانم بیشاپ از اصول و قواعد حامیان اسرائیل آگاه است.