توصیه امام خمینی درباره پارتی بازی
به گزارش گروه سیاسی گویدا به نقل از شیرازه، داوری میان مردم و فیصله دعاوی، منصب والایی است و قاضی عهده دار این سمت است. در نگاه اسلام همان اندازه که نظم وعدل جایگاه ویژه ای دارد مجریان عدالت نیز باید ازشایسته ترین افرادبرگزیده شوند. موضوع بسیار مهم دیگر اصل استقلال قاضی و استقلال دستگاه قضا در اسلام است که از اهمیت بسیار بالائی برخوردار است و قضاوت شریف ترین شغلهاست. و قاضی باید پاک ترین و شایسته ترین انسانها باشد. و در مقام و مسند قضاوت جز به خدا و حق و وظیفه و تکلیف به چیز دیگر نیندیشد. و همه حق دارند از یک دادگاه منصفانه برخوردار و بهره مند باشند.
در همین زمینه حضرت امام می فرمایند: «من این را کراراً گفته ام، اگر از من توصیه براى کسى آمد، از دفتر من براى کسى توصیه آمد، از کسانى که به من مربوطند توصیه آمد، بزنید به دیوار! قاضى نباید تحت تأثیر کسى باشد. قاضى آزاد است و باید در محیط آزاد عمل بکند. توصیه ها را هیچ به آن اعتنا نکنید. اگر یک وقت توصیه بحقى است که خوب، آن وقت شما البته باید توصیه بحق را رسیدگى بکنید. بر فرض که توصیه هم نشود، باید رسیدگى بکنید. اگر خداى نخواسته یک توصیهاى است که ناحق است، هیچ نباید به آن اعتنا کرد. در هر صورت قاضى مستقل است و خودش باید نظر بدهد؛ لکن خدا را شاهد ببیند. این قلمى که دست مىگیرد قلمى است که ممکن است که آبروى یک مُسْلِمى را از بین ببرد؛ و ممکن است احقاق حقى بکند.» (صحیفه امام، ج10، ص272)
امام خمینی همچنین در وصیت نامه سیاسی الهی خود با تاکید بر سپردن دستگاه قضایی و صندلی قضاوت به افرادی که اهلیت دارند می نوبسند:« از مهمات امور مساله قضاوت است كه سر و كار آن با جان و مال و ناموس مردم است. وصیت اینجانب به رهبر و شورای رهبری آن است كه درتعیین عالیترین مقام قضایی كه در عهده دارند، كوشش كنند كه اشخاص متعهد سابقه دار و صاحبنظر در امور شرعی و اسلامی و در سیاست را نصب نمایند.
و از شورایعالی قضایی می خواهم امر قضاوت را كه در رژیم سابق به وضع اسفناك و غم انگیزی درآمده بود با جدیت سر و سامان دهند؛ و دست كسانی كه با جان و مال مردم بازی می كنند و آنچه نزد آنان مطرح نیست عدالت اسلامی است از این كرسی پراهمیت كوتاه كنند، و با پشتكار و جدیت بتدریج دادگستری را متحول نمایند؛ و قضات دارای شرایطی كه، ان شاءالله با جدیت حوزه های علمیه مخصوصا حوزه مباركه علمیه قم تربیت و تعلیم می شوند ومعرفی می گردند، به جای قضاتی كه شرایط مقرره اسلامی را ندارند نصب گردند، كه ان شاءالله تعالی بزودی قضاوت اسلامی در سراسر كشور جریان پیداكند.
و به قضات محترم در عصر حاضر و اعصار آینده وصیت می كنم كه با درنظرگرفتن احادیثی كه از معصومین - صلوات الله علیهم - در اهمیت قضا و خطرعظیمی كه قضاوت دارد و توجه و نظر به آنچه درباره قضاوت به غیر حق واردشده است، این امر خطیر را تصدی نمایند و نگذارند این مقام به غیر اهلش سپرده شود. و كسانی كه اهل هستند از تصدی این امر سرباز نزنند و به اشخاص غیر اهل میدان ندهند؛ و بدانند كه همان طور كه خطر این مقام بزرگ است اجرو فضل و ثواب آن نیز بزرگ است. و می دانند كه تصدی قضا برای اهلش واجب كفایی است».