عربستان از سر ترس به ايران حمله مي كند!
به گزارش گويدا به نقل از جام نیوز، "عبدالباری عطوان" تحلیلگر برجسته جهان عرب و سردبیر روزنامه "رای الیوم" در نوشتاری به اظهارات اخیر "سعود الفیصل" در شورای عربستان پرداخت و نوشت: «عربستان در طول دهه های اخیر سیاست غیر کارشناسی شده ای را در پیش گرفت و در سایه آن نسبت به مسئله سیطره آمریکا بر منطقه سهل انگاری کرد.»
این تحلیلگر جهان عرب در ادامه خاطرنشان کرد: «اظهارات سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان در مجلس شورای این کشور با لحن تهدید آمیز و زورگویانه ای همراه بود که گویا او نه به عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان؛ بلکه شبیه یک ژنرال آمریکایی سخن میگفت که از اتاق عملیات زیرزمینی، جنگ را فرماندهی می کند.»
عطوان می افزاید: «این اظهارات نشان میدهد سیاستهای حکومت عربستان با پادشاهی جدید، سیاست متفاوتی است که کاملا با موضع مبتنی بر قدرت نرم که ملک عبدالله پادشاه اسبق در پیش گرفته بود متناقض است.
ملک عبدالله در مقابله با هرگونه تهدید علیه کشورش از نظر نظامی بر نیروهای بیگانه تکیه داشت که نمونه آن، در جریان انقلاب اسلامی ایران، دست به دامن عراق شد و در حمله صدام به کویت نیز از آمریکا کمک خواست.»
وی با اشاره به اظهارات تند سعود الفیصل علیه ایران خاطرنشان کرد: «سعود الفیصل می گوید که "عربستان جنگ طلب نیست؛ اما اگر اوضاع اقتضاء کند آماده نبرد است." وی ایران را به صادر کردن انقلاب متهم کرده و بشار اسد رئیس جمهور سوریه را نیز خونریز دمشق توصیف کرده است.
سعود الفیصل در اشاره ضمنی به اظهارات برخی مسئولان ایرانی در خصوص بغداد گفت: "بغداد پایتخت زخمی عربی است که به دست گروهی از فرزندان خود و تحت حمایت بیگانگان در رنج است" که البته منظورش از بیگانگان ایران بود.»
سردبیر روزنامه لندنی رای الیوم در ادامه می افزاید: «این اظهارات تند وزیر سعودی، برخاسته از خشم فراوان از اوضاع کنونی است. هنگامی که انصارالله در سال 2009 با حمله به خاک عربستان 400 روستای مرزی را تحت کنترل درآورد، مشابه چنین اظهاراتی شنیده نشد، و آن زمانی بود که عربستان با تجهیز به انواع سلاح ها، چهار ماه در تلاش بود تا انصارالله را بیرون براند؛ اما اکنون باید پرسید دلیل تغییر لحن عربستان و اقدام عملی آن چیست؟»
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «در این میان عربستان احساس کرد، توافق هسته ای آمریکا و ایران قدرت ریاض را به طور جدی و بی سابقه ای در معرض تهدید قرار میدهد. ایران با تکیه بر قدرت داخلی جایگاه کنونی را برای خود مستحکم ساخته و به این ترتیب به تشکیل ائتلافهای منطقهای و بین المللی تاثیرگذار روی آورده و صنایع نظامی پیشرفته ای را بنا کرده است.
ایران سیاست ضدآمریکایی و ضدصهیونیستی را در پیش گرفت و از نیروی هوایی آمریکا و ناوهای دریایی آن هیچ ترسی به دل راه نداد. همچنین ایران سی سال در برابر تحریم اقتصادی بدون اظهار پشیمانی مقاومت کرد.
در مقایسه سیاستهای ایران و عربستان در چهار دهه گذشته میتوان گفت که عربستان در طول چهل سال اخیر سیاست های نامناسبی را در پیش گرفت و در ائتلافهای خود نیز به خطا رفت زیرا تصور میکرد ائتلاف راهبردی با آمریکا خلل ناپذیر است.»
وی در ادامه بیان کرد: «ما کاملا با اظهارات سعود الفیصل مبنی بر اینکه یمن جز جدایی ناپذیر امنیت عربستان و خلیج فارس و امنیت ملی عربی است، موافقیم؛ اما باید پرسید چه شد که یمن و مردم آن تمام این سالها در برابر مشکلاتی مانند گرسنگی، محرومیت، فقر و بیکاری به حال خود رها شدند در حالی که همسایگان آن از ثروتمندترین کشورهای جهان هستند؟
رئیس جمهور یمن که عربستان از آن سخن می گوید، کیست و چه دستاوردهایی دارد و مشروعیت خود را از کجا به دست آورده است؟ آیا بازگرداندن او به قدرت ارزش به راه انداختن جنگی ویرانگر برای همه طرف های درگیر را دارد؟ در پاسخ به این سوال ها باید تاکید کرد که مردم یمن صاحب مشروعیت بوده و آنان هستند که باید تصمیم بگیرند.»
عطوان در پایان تاکید کرد: «خطر واقعی برای عربستان نه انصارالله و حمایت ایران از این گروه؛ بلکه خیانت آمریکا است، بنابراین باید پرسید آیا مسئولان سعودی به این واقعیت پی میبرند و در سیاستهای گذشته مبنی بر اعتماد تمام و کمال به کاخ سفید بازنگری میکنند؟ امیدواریم اوضاع چنین رقم بخورد.»