خاصیت های علمی خوردن نمک/چرا باید قبل و بعد غذا نمک خورد؟

نمکخواص درمانی نمک در مباحث علمی

واضح است که نمک از بهترین داروهای ضد عفونی است، زیرا هیچ نوع از میکروب ها در نمک نمی توانند رشد ونمو یا زندگی کنند. متخصصان تغذیه در مورد فواید استعمال نمک پیش از غذا چنین گفته اند:

· دهان محل جمع شدن انواع و اقسام میکروب هاست، در اثر استعمال نمک پیش از غذا، این میکروب ها برطرف می شوند.

· به دنبال وارد شدن نمک در دهان، غدد اطراف دهان تحریک شده و ترشح آنها زیادتر می گردد؛ به همین دلیل غذا زودتر هضم و برای بلع و هضم نهایی آماده می شود.



· وقتی نمک وارد معده خالی از غذا می شود، غده های معده را تحریک کرده و ترشحات زیادی را به وجود می آورد، دراین صورت بلعیدن نمک موجب زود هضم شدن غذا می شود.

· اگر نمک غذای مصرفی کم باشد یا در معده ترشح مواد نمکی اندک باشد، باعث دیر هضم شدن غذا یعنی سوء هضم می شود بنابراین مصرف نمک باعث جلوگیری از این مشکل می گردد.

· اگر در ترشحات معده مواد شیمیایی دیگری زیادتر از مقدار معمول تولید شود که این خود باعث آسیب و بیماری می شود، مصرف نمک پیش از غذا باعث خنثی شدن اثر سوء این مواد می شود.

· مصرف به اندازه نمک، در حل و هضم کردن مواد غذایی که در معده هضم نشده ، موثر است. زیرا نمک مسهل بی آزاری است که مقدار متوسط آن باعث تحریک کردن قلب می شود. در طب، آب های معدنی که مواد نمکی دارند ، برای برطرف نمودن سوء هاضمه تجویز می شوند.

· روشن است که در ساختمان بدن و خون، مقدار معینی نمک وجود دارد که کمبود آن موجب بروز امراض مختلفی در بدن خواهد شد؛ دراین صورت نمک پیش از طعام مقداری از آن را که بدن لازم دارد برای جبران کسری جذب می نماید.

· بدن انسان برای برطرف کردن نمک احتیاج به آب دارد و استفاده از نمک پیش از غذا ،انسان را مجبور به نوشیدن آب می نماید. این خود سبب ازدیاد ادرار شده و بدین صورت کلیه و مثانه شستشو داده می شود.

· در اثر خوردن نمک ، مقداری آب از منافذ پوست بیرون آمده ، و در نتیجه سوراخ های تنفس جلدی پاک و پاکیزه می شوند.

· دراثر خوردن نمک بعد از غذا ، غدد بزاقی تحریک شده و موجب تولید آب دهان می شود که نهایتا انسان آب دهان را با فرو می برد یا بیرون می ریزد،در این صورت چربی و یا گوشت که در میان دندان ها باقی مانده به همراه آب دهان برطرف می شود.


در کتاب به نام «بِران والد» ویرایش هشتم، صفحة ۱۱۱۴ چنین آمده است: وجود منیزیم (mg)، کلسیم (Ca) و پتاسیم (k) به اندازة کافی در غذای مصرفی، عامل کاهش خون به مقدار ۶/۴ میلی‌متر جیوه در افراد فشار خونی و مقدار ۵/۲ میلی‌متر جیوه در انسان‌های عادّی است و مهم‌تـرین این عناصر منیزیم (mg) است که مقدار آن در غذای مصرفی روزانه به حدّی کم است که قابل ذکر نیست، امّا در نمک طعام به وفور یافت می‌شود.

نمک می تواند از ابتلا به بیماری های مادرزادی قلب، کری مادرزادی و غیر مادرزادی نیز جلوگیری کند.

نمک از نابینایی ها و ضعف اعصاب پیشگیری می کند.

بهترین داروی اعصاب، چشیدن نمک بدون ید در ابتدا و انتهای غذا برای همه افراد بشر است.

نمک مانند آب یک رکن از ۳ رکن اصلی تشیکل دهندة کرة زمین، جسم انسان و شیر مادر است. امروزه دو نوع نمک در دسترس مردم است:

۱- نمک موجود در بازار (کلرور سدیم(

۲- نمکی که از گذشتة دور «نمک طعام» خوانده شده و در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما جایگاه ویژه‌ای داشته است.

از نمک در طول تاریخ همواره به نیکی یاد شده است و اگر امروزه بحث‌های ضدّ و نقیضی که در مورد نمک گفته می‌شود مرتبط به نوع اوّل، نمک موجود در بازار است .

نمک مناطق اقلیم‌های جغرافیایی مختلف، خواصّ متفاوتی دارد و مخلوط کردن آنها کار مفیدی است که مردم از دیرباز این کار را انجام می‌دادند و در مسافرت‌ها، نمک شهر و دیار خودشان را به عنوان سوغات هدیه می‌کردند. آن سنگی که از دیرباز هم‌چنان در زبان عامیانه مردم به عنوان حدّاقل سوغات باقی مانده است، «سنگ نمک» است.

نمک‌ آران کاشان، دریاچة قم، فردوس مشهد و چشمه‌های طالقان و الموت از بهترین انواع نمک طعام است که مخلوط آنها حاوی بسیاری از ریز مغذّی‌های ضروری بدن است.

نمک تصفیه نشده و دستکاری نشده یعنی «نمک دریا» حاوی اکثر ریز مغذّی‌های لازم بدن از جمله روی، ید، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. نمک طعام دریاچه اورمیه بهترین نمک می باشد که خداوند متعال تمام مواد لازم را به صورت استاندارد مقرر فرمودهاست.

متأسفانه امروزه نمک موجود در طبیعت را به اسم تصفیه به ترکیب کلر و سدیم تبدیل کرده و به آن ید اضافه می‌کنند و در واقع عناصر ارزشمند کلسیم، منیزیم و پتاسیم و روی را از آن جدا می‌کنند که قطعاً چنین ترکیبی جای نمک طعام را نمی‌گیرد، بلکه مصرف آن آسیب‌رسان نیز خواهد بود.

منبع:بی باک

4.0833333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.08 (12 Votes)
GRID LIST
موفقیت
گنج
طلاق
شوهرداری
ازدواج
Thursday, 12 September 2024
الخميس, ۰۸ ربيع الأول ۱۴۴۶
پنجشنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۳

Please publish modules in offcanvas position.