مصرف طولانی مدت و بی رویه نوشابه ها به دلیل همین ترکیب در نهایت منجر به دفع ادراری کلسیم شده و فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می دهد و متاسفانه تاکنون درمان قطعی برای پوکی استخوان وجود ندارد.
یک متخصص تغذیه گفت: در فرمولاسیون نوشابه ها نزدیک به ۱۰ درصد قند به کار می رود یعنی به ازای یک لیوان هشت حبه قند به کار می رود.
دکتر تیرنگ نیستانی در گفتوگو با ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از مشکلاتی که در خصوص تغذیه گریبانگیر بسیاری از جوامع شده و کشور ما نیز از آن بی نصیب نبوده مصرف بی رویه نوشابه های غیر الکلی است.
وی افزود: به طور معمول نزدیک به ۹ تا ۱۰ درصد قند در فرمولاسیون این نوشابه ها به کار می رود یعنی حدود هشت حبه قند به ازای یک لیوان؛ یعنی افرادی که نوشابه را به مقدار زیاد مصرف می کنند هم از نظر بهداشت دهان و دندان خود را در معرض خطر قرار می دهند و هم اینکه یک بار اضافه انرژی را وارد بدن خود می کنند و شانس ابتلا به اضافه وزن را افزایش می دهند.
نیستانی عنوان کرد: برای حل این مشکل، شیرین کننده های مصنوعی جایگزین شدند ولی تحقیقات نشان داد این شیرین کننده ها ذائقه افراد را تغییر داده و تمایل آنها را به شیرینی افزایش می دهند و موجب بروز اضافه وزن در درازمدت می شوند.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: در فرمولاسیون نوشابه ها از اسید فسفریک استفاده می شود و مطالعات نشان داده است که مصرف طولانی مدت و بی رویه نوشابه ها به دلیل همین ترکیب در نهایت منجر به دفع ادراری کلسیم شده و فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می دهد و متاسفانه تاکنون درمان قطعی برای پوکی استخوان وجود ندارد.