نحوه ي محاسبه ي زمان از شير گرفتن كودك در قرآن و روايات اسلامي
وَوَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا ۖ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا ۖ وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا ۚ( احقاف آيه ي15)
انسان را درباره پدر و مادرش به نيكى كردن سفارش كرديم . مادرش او را با تحمل مشقت باردار شد و او را با رنج و زحمت زاييد . و دوران باردارى و باز گرفتنش از شير سى ماه است ،
حدیث نقل شده از امام صادق (ع) بدین شرح"الرضاع واحد وعشرون شهرا فما نقص فهو جور علیالصبی " یعنی طول مدت شیردهی مادر به طفل 21 ماه است وهر چه از این مدت کاسته شود به منزله ستم بر کودک است.
با توجه به آيه ي ياد شده و حديث امام صادق عليه السلام مدت شيرخوارگي كودك بيست و يك ماه است كه با حساب نه ماه بارداري مادر برابر سي ماه حمل و فصال (از شيرگرفتن) كه در قرآن آمده است مي شود. بر اساس اين آيه اگر كودكي شش ماهه متولد شود بايد بيست و چهار ماه شير بخورد تا مجموع دوران شيرخواري و حمل او به سي ماه برسد . و اگر كودكي هفت ماهه به دنيا بيايد بايد بيست و سه ماه شير بخورد.
در واقع تعداد ماه هاي حاملگي را از سي ماه ياد شده در آيه ي مورد بحث كم مي كنيم تا تعداد ماه هاي شيرخواري كودك به دست آيد.