7 راهکار ضروری مقابله با ویروسی شدن تبلت و گوشی های تلفن همراه

 

امروزه گوشی های متنوع با پلتفرم های مختلف در بازار ارائه می شود . کاربران گوشیهای همراه معمولا بیشتر به جنبه های 

ویروس موبایل و تبلت

ظاهری  و کاربر پسند گوشیها توجه بیشتری دارند تا مباحث امنیتی و نرم افزاری گوشی . که بی توجهی به این مورد در بیشتر موارد موجب دردسر برای دارندگان تلفن های همراه  و تبلتهای جدید شده است.
گوشیهای هوشمند جدید از طرفداران بسیاری برخوردارند و شرکت های گوشی سازی با ارائه سیستم های عامل مختلف مانند آندروید، ویندوز فون،آی او اس اپل و.. زمینه را برای رشد برنامه نویسی برنامه نویسان و البته هکر ها و نرم افزار های مخرب فراهم کرده اند. 
از زمانیکه تبلت ها و گوشیهای تلفن همراه به خاطر پیشرفت تکنولوژی و نزدیک شدن فن آوری آنها به کامپیوتر های شخصی محبوبیت فراوانی پیدا کردند و به طبع آن استفاده از آنها در زمینه های مختلف افزایش یافت، ویروس هایی که در گذشته بیشتر درکامپیوتر ها یافت میشد اینبار در تلفن ها ی همرا ه و تبلت ها هم مشاهده می شود در واقع آنها از کامپیوتر به گوشی های هوشمند و  تبلت ها مهاجرت کردند.از طرفی هکرها نمی توانند ببینند که پلتفورمی اینهمه محبوب باشد و اکثر افراداز آن استفاده کنند و آنها کاری به آن نداشته باشند.. 
گفته شده فقط در سال گذشته میلادی، حدود 60 اپلیکیشن اندرویدی به طور مخفیانه  اطلاعات سخت افزاری، شماره های تماس و دیگر اطلاعات اسمارت فون را آپلود کرده بودند. برخی از این نرم افزارها، برای خود مسیر نفوذ مخفی هم گذاشته بودند تا در آینده بتوانند اطلاعات مهم و حساس دیگر گوشی ها را نیز دانلود کنند. خوشبختانه گوگل بسیار سریع متوجه این اتفاق شد و با استفاده از سوئیچ های از راه دور خود این بدافزارها را از بین برد  و از روی اسمارت فون ها و گوگل پلی پاک کرد.
اپل، مایکروسافت و بلک بری نیز برای خدمات موبایل خود، سوئیچ های ریموت برای بین بردن بدافزار دارند. 
 به طور کلی هیچ راهکار و یا ضد اسپم ویا آنتی ویروس و روشی وجود ندارد که صد درصد نفوذ ناپذیر باشد و افراد هم از گوشیهای مختلف با پلتفرم های مختلف استفاده میکنند و همگی به نرم افزارهای امنیتی مناسب دسترسی ندارند پس چه باید کرد؟
همواره راهکارهایی وجود دارد که توجه به آنها درصد ضربه پذیری و ریسک تلفن ها و تبلت های شما را پایین می آورد و می توانید با اسودگی خاطر از تلفن همراه خود استفاده کنید.

استفاده از آنتی ویروس وفایر وال در تبلت و گوشیهای همراه

با توجه به استفاده و کاربرد فراوان سیستم های عامل در گوشیهای امروزی و گوشیها و تبلت های جدید که به بازار ارائه میگردد آنتی ویروس ها وآنتی اسپم ها یی هم برای مقابله با بد افزارها از سوی شرکتها ارائه شده که استفاده از آنها یک راهکار عاقلانه خواهد بود بویژه در گوشیها و تبلتهایی که بر پایه ویندوز فون مایکروسافت طراحی شده اند این قابلیتها دست یافتنی تر است .برپایه تکنولوژی جدید مایکروسافت و ارائه ویندوز هشت برای تبلتهای جدید این شرکت شما می توانید تمامی نرم افزار های کامپیوتری را در تبلت خود نیز اجرا کنید و به همچنین از آنتی ویروس های مشهور پی سی و فایر وال های هوشمند مثل نود 32 و کاسپر و اویرا و ... به راحتی استفاده کنید ونگران ویروس ها و هکر ها نباشید.البته نسخه هایی از نرم افزار های امنیتی مناسب برای اندروید و اپل هم در دسترس است استفاده از آنها برای کاهش صدمه پذیری دستگاه شما توصیه می شود

مقابله با پیام ها و بلوتوث های مشکوک

بسیاری از بدافزار ها از طریق ایمیل های ناشناس و همچنین سیستم بلوتوث وارد سیستم ها می شوند با توجه به این مطلب هرگز ایمیلها و پیام های ناشناس را باز نکنید و درخواست ارتباط برخی نرم افزار ها که از سوی تلفن های دیگر به تلفن شما داده می شود را رد کنید.سیستم ارتباطی و بلوتوث گوشی و تبلت خود را جز در موارد مورد استفاده و ضروری خاموش نگه دارید این کار از طرفی در امنیت دستگاه شما موثر است و از طرف دیگر در میزان بازدهی باتری تلفن و تبلت شما تاثیر گذار خواهد بود.

بروز کردن سیستم عامل تبلت و تلفن همراه

سعی کنید سیستم عامل گوشیها و تبلت های خود را بروز نگه دارید چون همواره باگ ها و حفره های امنیتی توسط کارگزاران و توسعه دهندگان این شرکت ها مورد بررسی قرار میگیرد و در نسخه های  جدید علاوه بر امکانات بیشتر مشکلات و حفره های امنیتی هم برطرف می شود برای  اینکه بدانید از چه سیستم عاملی استفاده میکنید به بخش تنظیمات گوشی ویا بخش درباره گوشی مراجعه کنید و یا از کسانیکه از این دستگاهها اطلاعات بیشتری دارند کمک بگیرید.  

پاک کردن کش تلفن همراه و تبلت

پاک کردن کش و کوکی های مرورگر و بخش ثبت وقایع در تبلت ها و دستگاه های تلفن همراه نیز راهکار مناسب و کم هزینه ایست 

از امن ترین سیستم عامل ها برای تلفن همراه و تبلت استفاده کنید

سعی کنید از گوشیها وتبلت هایی را انتخاب کنید که از امنیت بالاتری برخوردارند
به طور کلی بلک بری پیشتاز این عرصه است ، بعد از آن در رتبه بعدی سیستم اپل 
و در رده بعدی از لحاظ امنیت گوشیهای ویندوز فون هشت و سپس اندروید قرار میگیرد.

تهیه نسخه پشتیبان از گوشی تلفن همراه و تبلت

همواره امکان بروز مشکل برای سیستم های مختلف وجود دارد پس عاقلانه است که در محدوده های زمانی مشخص از تبلت یا گوشی خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت ویروسی شدن یا مشکلات نرم افزاری وسخت افزاری احتمالی داده ها ، اطلاعات و برنامه هایتان از بین نرود واز روی نسخه پشتیبان قابل بازیابی باشد.

از دانلود و نصب نرم افزراهای ناشناس خود داری کنید

برای اینکه با مشکل ویروس در گوشی های خود مواجه نشوید، در هنگام دانلود نرم افزار از برنامه نویس های ناشناس، به نظرات کاربرانی که از آن برنامه استفاده کرده اند توجه کنید، به وب سایت برنامه نویس بروید و در صورت امکان،صبر کنید مدتی از عرضه نرم افزار ناشناس  مورد نظر شما  بگذرد تا مشخص شود آیا اشکالی در آن وجود دارد یا خیر.. 
 
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)
Tuesday, 28 March 2023
الثلاثاء, ۰۶ رمضان ۱۴۴۴
سه شنبه, ۰۸ فروردین ۱۴۰۲

Please publish modules in offcanvas position.