با توجه به تعداد خیره کننده پیشبینیهای فناوری در سال 2020، كارشناسان این سال را جالب و خارقالعاده خواندند.
البته سال 2020 تنها یك تاریخ درنظرگرفته شده تقریبا 7 ساله برای به وقوع پیوستن این پیشگوییهاست. مایك لیبهولد، یك محقق برجسته موسسه «برای آینده» و یك كارشناس فناوری كامل اظهار كرد: سال 2020 دیگر از نظر من جذابیت بیشتری به نسبت سال 2019 یا 2021 ندارد.
لیبهولد كه در كارنامه خود تجربه همكاری با شركتهای بزرگ فناوری مانند اینتل، اپل و حتی نتاسكیپ را دارد، به مشتریان خود كمك میكند تا نگاهی طولانیمدت به شغل خود داشته و در كوتاهمدت تصمیمات درستی اتخاذ كنند. وی و همكارانش در موسسه برای آینده به مشتریانشان فال گرفتن را آموزش نمیدهند، بلكه آنها را با نشانههایی كه میتوان در دنیای امروز دید و طبق آنها پیشبینی معقولانهای در مورد آینده داشت آشنا میكنند. او دهه آینده را فوقالعاده جالب خوانده است.
ژاپن یك پایگاه روباتیك در ماه خواهد ساخت
از لحاظ قدرت فناوری، هیچ دلیلی وجود ندارد كه ژاپن نتواند این برنامه جاهطلبانه خود را برای ساخت پایگاه قمری روباتیك تا سال 2020 پیش نبرد. این ایستگاه توسط روباتها برای روباتها ساخته خواهد شد.
لیبهولد در این مورد اظهار كرد: چند فضاپیمای خصوصی برای انجام این كار وجود دارد و به نظر من روباتها تا آن زمان پیشرفتهای بسیار خواهند داشت.
چین، پكن را با قطار سریعالسیر به لندن مرتبط خواهد كرد
برنامه چین این است كه شرق و غرب را با یك قطار سریعالسیر به هم متصل كند.
این كشور هزینه ساخت و اجرای این برنامه را بر عهده خواهد گرفت اما در عوض میخواهد كه از منابع طبیعی كشورهایی كه از این فناوری سود میبرند مانند مواد معدنی، چوب و نفت استفاده كند. متخصصان این امر را ممكن اما نامحتمل میدانند.
خودروهایی كه خود را میرانند
امنیت كامل و حمل ونقل آسان با خودروهای خودكار، آرزوی همه از جمله شركتهای گوگل و دارپا و تولیدكنندگان خودرو است. حركتهایی نیز برای جامه عمل پوشاندن به این آرزو صورت گرفته اما از بین بردن اولین مانع كار سختی است و آن برنامهریزی این خودروهای ناهمگن برای برقراری ارتباط با یكدیگر است. انسانها هنوز در سطح جهانی با وجود تمام فناوریهای ترافیكی از زیرساختهای بیسیم برای برقراری ارتباط خودروها با یكدیگر برخوردار نیستند.
سوختهای زیستی از لحاظ قیمتی با سوختهای فسیلی به رقابت خواهند پرداخت
ارتش آمریكا متعهد شده كه تا سال 2020 نیمی از انرژی مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تامین كند. نیروی دریایی آمریكا معتقد است كه میتواند تا آن زمان 50 درصد سوخت خود را با سوخت زیستی جایگرین كند.
«ماشین پرنده»، هوابرد خواهد شد؟
لیبهولد این امر را نامحتمل خواند. وی اظهار كرد: کنترل ترافیک هوایی برای چیزی شبیه به آن باور نکردنی است. این كار از همه نظر مشكل است. به لحاظ منطقی ما نمیتوانیم این كار را انجام دهیم، از لحاظ هزینهای و همچنین فناوری نیز ناممكن است.
انسان قادر خواهد بود با كمك میكرو تراشههای كاشته شده در مغز خود، وسایل اطرافش را كنترل كند
مغز انسان از لحاظ زیستشناسی یك سرزمین فتحنشده بزرگ است.
اگرچه ایده اتصال قدرت اولیه ذهن انسان با محركها و واكنشهای الكتریكی از مدتها پیش در داستانهای علمی و تخیلی و تا حدی در واقعیت وجود داشته، انسان قادر نخواهد بود تا سال 2020 به ادعای شركت اینتل، دستگاهها را با مغز خود كنترل كند.
لیهولد از موسسه برای آینده اظهار كرد: ارتباطات عصبی هم شیمیایی و هم الكتریكی هستند و ما نمیدانیم آنها مخصوصا از لحاظ معناشناسی ارتباطات عصبی چگونه كار میكنند. بلكه شاید بتوان قطعهای الكترونیكی را در جمجمه انسان كار گذاشت اما من معتقدم كه این كار تنها برای كاربردهای درمانی بسیار محدود قابل استفاده است.
تمام صفحات نمایش جدید، او الایدیهای فوقباریك خواهند بود
فناوری نمایش پیشرفت بسیار سریعی دارد. مطمئنا در سال 2020 تعدادی مونیتور السیدی «عتیقه» در برخی مناطق وجود خواهد داشت، اما تا آن زمان كل صنعت به سطوح اوالایدی به نازكی كاغذ تغییر یافته و بسیاری از آنها از قابلیت تماسی برخوردار خواهند بود.
شركتهای فضایی خصوصی انسان را به ماه و سیاركها خواهد برد
سفرهای خصوصی به ماه كه اخیرا به صنعت فضایی شلوغی تبدیل شده و استخراج از اجسام فرازمینی، اهدافی است كه دانشمندان به دنبال تحقق آن تا سال 2020 هستند. قسمت دوم از احتمال كمتری برخوردار است چرا كه هنوز نمیدانیم سفرهای فضایی طولانیمدت چه تاثیراتی بر بدن انسان خواهد داشت و حتی ماموریتهای روباتیك نیز تا چند دهه آینده محتمل نخواهد بود.
یك رایانه 1000 دلاری از قدرت پردازشی برابر با مغز انسان برخوردار خواهد بود
رئیس آیندهنگر شركت سیسكو چند سال پیش این مسأله را پیشبینی كرد. این مسأله البته تا حد زیادی منطقی به نظر میرسد.
توانایی ترجمه جهانی در دستگاههای تلفن همراه وجود خواهد داشت
این امر قویا هم از لحاظ عملی مانند ترجمه گوگل و همچنین اشكال عجیبتری مانند برنامههای دارپا در حال توسعه است. این امر از نظر كارشناسان محتمل بوده اما درصد صحت آن بسته به زبانهای مختلف، متفاوت است.
انسان بالاخره شیشههای ایآر (واقعیت پیشرفته) را خواهد دید
واقعیت پیشرفته بر روی برنامههای گوشیهای پیشرفته كاملا قابل مشاهده است، اما در آینده میتوان بصورت غنی، اختصاصی و آسان این فناوری را بر روی هر چیز قابل مشاهدهای قرار داد. این مسأله به شیشه و جیپیاس دقیق بستگی دارد.
انسان خواهد توانست یك مغز مصنوعی با كاركردی مشابه مغز بسازد
محققان پروژه مغز آبی در سوئیس معتقدند كه هنگامی كه انسان از رایانهای با قدرت یك مغز برخوردار شود، میتواند مغزی از تراشه نیز بسازد. اما مسأله موجود این است كه همانطور كه انسان به ساخت این مغز دست میزند، دانستههایش بیشتر شده ومیزان سختی كار بالاتر خواهد رفت.