خواص درمانی نمک در روایات و احادیث
امام علی(ع): در شروع به غذا خوردن، نمك بخورید. اگر مردم می دانستند نمك چه خاصیتی دارد هر آینه به جای داروهای مجرب دیگر آن را انتخاب می كردند.
امام باقر(ع) میفرمایند: «اگر مردم میدانستند که در نمک چه خواصّی هست خود را جز با آن مداوا نمیکردند.»
حضرت علی(ع) نیز میفرماید: «هرکس غذا را با نمک آغاز کند هفتاد درد و دردهای بسیار دیگری که کسی جز خداوند آنها را نمیداند از وی دور مینماید.»
«اگر در سفرهای نمک طعام نباشد، ملائکه حاضر نمیشوند، صحّت بدن وجود ندارد و سفره برکت نخواهد داشت.»
حضرت امیرالمؤمنین(ع) اکثر اوقات نان و نمک میل میفرمودند و نمک را در جایگاه یک خورش کامل قرار میدادند.
امام صادق(ع) میفرماید: «هرکس بر نخستین لقمه از غذای خود، نمک بپاشد کک و مک صورت او از میان میرود.»
رسول خدا(ص) فرمودند: «مَثَل من به اصحابم مانند مَثَل نمک به غذاست. همان طوری که امّت من» جز به واسطة من اصلاح نمیشوند غذا نیز بدون نمک اصلاح نمیپذیرد.
امام صادق(ع) نيز فرمودهاند:« هر كس در اول و آخر غذا نمك بخورد، لكه هاي سياه و سفيد صورتش برطرف خواهد شد».
در روايتي از پيامبر(ص) دردهاي گلو، دندان ها و دردهاي شكم از جمله بيماريهايي دانسته شدهاند كه خوردن نمك از بروز آن جلوگيري ميكند. شستن دست و شروع كردن با نمك ازجمله آداب ظاهري است و اما آداب عرفانی غذا خوردن عبارتند از: سپاسگزاری از ولی نعمت حقیقی خداوند متعال و دعا کردن برای برکت یافتن روزی است.
امام صادق(ع): بنی اسرائیل، غذا را با سرکه آغاز می کردند و با آن نیز به پایان می بردند؛ ولی ما با نمک آغاز می کنیم و با سرکه به پایان می بریم.
منبع:بی باک