مسجد باید محل اجتماع مسلمین باشد و مشکلات مردم جامعه تا جایی که اماکان دارد از طریق مسجد حل و فصل شود. مسلمانان باید در مساجد حضور یابند و مساجد را پر کنند.
به گزارش سرویس مذهبی گویدا به نقل از فارس ، حجتالاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور در پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در تهران 10 دقیقه به 10 دقیقه میتوان سیگار یافت اما کیلومترها باید رفت تا مسجد پیدا کرد.
وی تصریح کرد: من امروز با حضور در جلسه شورا باید 20 تا مصوبه در 10 دقیقه بگیرم و بروم و این در حالی است که وضع نماز ایران خیلی بد است
و کارهایی شده و خیلی وضع فرق کرده اما ما هنوز هم از امثال کشورهایی مثل دبی و قطر متلک میشنویم.
حجتآلاسلام قرائتی افزود: نامه برایم آمده که در دبی مهتابی سبز علامت مسجد است و در تهران علامت سیراب و شیردون و اینکه انسان از دبی متلک بشنود ننگ است.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور افزود: شهرداری تهران باید خادمهای بسیار خوشتیپ استخدام کند و این در حالی است که خادم مسجد در گذشته حضرت ابراهیم و اسماعیل بودند. ضمن اینکه خادمان فعلی را باید بازنشسته کرد و حقوقشان را از تامین اجتماعی داد و خادمانی را گرفت که خوش قیافه باشند و قرآن و احکام هم درس بدهند.
وی با طرح این پرسش که آیا شهرداری واقعا نمیتواند چنین کاری کند، گفت: نیازی نیست مساجد بزرگ و مجلل بسازیم که کار سخت شود.
حجتالاسلام قرائتی با تاکید بر اینکه میتوان مسجد چهارگوش ساخت،گفت:نیازی به بلندپروازی نیست اما باید جای مناسب مسجد بسازیم و آنجا هویت مسجد داشته باشد و انبار زیرزمینی نسازیم.
وی اضافه کرد: ما بعد از 34 سال که انقلابمان از مسجد است و امام فرمودند انقلاب ما از مسجد است، تازه یاد مسجد افتادهایم! از فرهنگسرا و پارک و اینها کسی به جبهه نمیرود.
وی گفت: رئیس بنیاد گفته 95 درصد از جوانانی که در جبهه شهید شدند از مساجد بودند، از شاه عباس تاج و تختش نماند و کاروانسرای او ماند و آن هم به دلیل آن بود این کاروانسرا در راه کربلا بود.
قرائتی خطاب به اعضای شورای شهر تهران گفت: شما هم بعد از 4 یا 10 سال به هر حال از اینجا میروید ولی کاری کنید که از شما به یادگار بماند و مصوبه اول این باشد که یک نفر از شورا یک نفر از شهرداری و یک نفر از ستاد اقامه نماز انتخاب شود و یک هیئت سه نفره با برنامهریزی 4 ساله برای ساخت مساجد تشکیل دهید.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور تاکید کرد: چند روز پیش در خدمت لاریجانی رئیس مجلس و همچنین رئیس کمیته برنامه و بودجه مجلس بودم و مسائلی در خصوص مساجد و رسیدگی به آنها کردم که امیدوارم پیگیریهای لازم در این زمینه صورت گیرد.
حجتالاسلام قرائتی افزود:مقام معظم رهبری هر سال به ستاد اقامه نماز پیامی میدهد و فرمودهاند جای مساجد در بسیاری از مناطق ما خالی است و دسترسی مساجد نیاز ضروری جوانان است ضمن اینکه ایشان در پیامشان به ستاد اقامه نماز تاکید کردند همه کارهای عمرانی بزرگ باید یک پیوست مسجد و نمازخانه هم داشته باشد و بدون آن به پاساژها، ایستگاه مترو،شهرک و .. پایان کار ندهید.
وی اضافه کرد: ما باید هر 40 کیلومتر یک مسجد داشته باشیم و در بین شهرها کمترین مسجد را شهر تهران دارد به طوری که شهرک اکباتان با 120 هزار نفر جمعیت سه مسجد دارد و برای مسلمانان خجالتآور است که هر 40 هزار نفر یک مسجد دارد!
رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت:شهرک بدون مسجد معنا ندارد، ضمن اینکه شهردار تهران (قالیباف) سال گذشته کلنگ 72 مسجد را زد که کار بسیار خوبی بود اما ما حدود یک هزار مسجد در تهران کم داریم که باید به آن دقت شود.
شاکری: خواسته قرائتی غیرمعقول نیست/ شهرداری تنها برای ساخت یک اتوبان 12 هزار واحد مسکونی را می خرد
به گزارش فارس در ادامه جلسه محسن سرخو عضو شورای شهر تهران گفت: موضوع مساجد دردستور کار کمیسیونهای عمران، فرهنگی، معماری و شهرسازی است که انشاءالله امروز مصوب میشود و قرار میگیرد تا از یک سو بودجه برای این کار بگذاریم و از سوی دیگر از طریق شورا به واسطه شورایاریها پشتیبانی کنیم.
محمد مهدی تندگویان دیگر عضو شورای شهر تهران نیز گفت: به هر شکل و با هر پولی مسجد نسازیم چون مسجدی ربایی که 10 شاکی داشته باشد نقص غرض است، من آمادگی کامل برای کمک در این عرصه را دارم.
در ادامه جلسه مجتبی شاکری دیگر عضو شورای شهر تاکید کرد: بودجه صدا و سیما هزار میلیارد و بودجه شهرداری 12 هزار میلیارد است و تنها شهرداری برای ساخت یک اتوبان میتواند 12 هزار واحد مسکونی را بخرد خواسته حجتالاسلام قرائتی غیرمعقول نیست ما 3 خانه مردم را خریدیم و سرای محله کردیم بهترین زمینها و فضاها برای مسجد در نظر بگیریم.
به گزارش فارس در ادامه جلسه احمد مسجدجامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: تهران 400 سال سابقه دارد اما مسجد آن 800 سال سابقه دارد و مسجد آن به دوره آل بویه برمیگردد.
وی تهران نسبت به سنت تاریخی آن وظیفه مضاعفی نسبت به تهران دارد ضمن اینکه تمام محلات تهران حول محور یک امامزاده شکل گرفتهاند و مسجد محلی وفا و صمیمیت خاصی دارد و هیچ محله قدیمی تهران نبوده که بدون مسجد باشد.
وی تصریح کرد: ما موضوع مسجد را در دستور کار همه کمیسیونها قرار میدهیم و تشکیل کمیته سهجانبه از شورای شهر، شهرداری و ستاد اقامه نماز را مورد توجه قرار میدهیم.