معرفي كتاب تاريخچه تذهيب
به گزارش سرويس معارف گويدا ، اردشیر مجرد تاکستانی در گفتوگو با فارس در خصوص پایان پژوهش و نگارش کتاب تاریخچه تذهیب اظهار داشت: حدود 9 سال برای نگارش این کتاب تحقیق و پژوهش کردم؛ این کتاب به تاریخچه تذهیب از هزاره پنجم تا دوره قاجاریه میپردازد.
وی ادامه داد: در این کتاب قدیمترین نقشهای تذهیب از دوران هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و حکومتهای اسلامی تا دوره قاجاریه مورد بررسی قرار گرفته است.
این پژوهشگر عرصه هنر با اشاره به ویژگیهای نقشهای تذهیب در دورههای مختلف گفت: نقشهای تذهیب ایران در دوران حکومت اسلامی تقویت شد اما در دوران قاجاریه یک نزولی داشت؛ البته در این دوران هنرهای دیگر پیشرفتهایی داشته؛ اما تذهیب ظاهراً پیشرفت داشته و در بطن قضیه، پیشرفت چشمگیری دیده نشده و میتوان گفت یک تفکر ایلیایی در تذهیب حاکم بوده است.
وی در خصوص انگیزه نگارش کتاب تاریخچه تذهیب، بیان داشت: اصل مطلب این است که متشرقین آنچه که درباره هنر ما نوشتند، بر اساس تفکرات خودشان بوده، چرا که تاریخ کتابت خودشان تاریخ مدون است وقتی هم به آسیا و شرق میرسند، فقط یک چیزی مینویسند و میروند چون برای خودشان نیست اما تاریخ فرهنگ برای ما است با آن زندگی کردیم و کار کردیم و آن را بیشتر حفظ و درک میکنیم.